Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkiler

Uluslararası İlişkiler

29 Eylül 2014: Yurt Dışı Kongre Değerlendirmesi

Yrd. Doç. Dr. Behlül Özkan  15- 19 Eylül  tarihleri arasında, Pakistan’ın Peşaver ve  İslamabad  şehirlerindeki dört ayrı üniversitede gerçekleştirilen, Türkiye ve Endonezya örnekleriyle “Yönetim, Toplum ve Din” başlıklı paneller ile Pakistan izlenimlerini aktardı.

Bu çerçevede, Pakistan'ın özellikle 1980 sonrasında Afganistan savaşına müdahil olması üzerine konuşularak Pakistan, ABD, ve Körfez İlişkilerinin 1980'lerden itibaren gelişimi ve ordu-siyaset ilişkisi analiz edildi. 1956 yılında İslam Cumhuriyeti ilan edilen Pakistan'da siyaset ve din ilişkisinin geçmişi ve bugünü, Ortadoğu'da diğer ülkelerle kıyaslanarak tartışıldı.

Behlül Özkan ayrıca konu ile ilgili Pakistan Devlet televizyonunda 45 dakikalık bir programa katılmıştır.

Bu sayfa Uluslararası İlişkiler tarafından en son 28.10.2014 10:41:49 tarihinde güncellenmiştir.